Chansons Grises van Peter George d’Angelino Tap

 
nov '15 21
nov '15 21
Evenement
Stadhuis Den Haag

In het Atrium van het Haage stadhuis is op 21 november om 19.30 de presentatie van de Chansons Grises waarbij modellen de 21 creaties showen  die nu in het Panorama Mesdag te zien zijn. De show wordt begeleid door live muziek: de klassieke Chansons Grises worden uitgevoerd door Nicole Jordan en de nieuw gecomponeerde Poèmes Pourpres door volkszanger Ron van den Hoogeband.

Kaartjes voor de show zijn te bestellen op www.pgdat.com/bestel

Kies zeven schilderijen van de vergrijsde Mesdag en zeven  van de kleurige Van Gogh, neem de vormen van zeven tekeningen van Carel de Nerée tot Babberich die de mode van het Belle Epoque vastlegde,  en laat je daardoor inspireren voor een haute couture collectie van 21 japonnen.

Dat is wat ontwerper Peter George d’Angelino Tap deed voor de tentoonstelling  in het Panorama Mesdag. Titel van deze tentoonstelling is Chansons Grises naar een serie liederen uit deze tijd van Reynaldo  Hahn op teksten van Paul Verlaine.  Er hangen ook zeven wandkleden geinspireerd op  gedichten van Couperus

In het  Louis Couperus Museum  is werk van Peter George d’Angelino Tap te zien onder de titel Poèmes Pourpres, waarbij de gedichten van Couperus en Verlaine  geborduurd zijn op stoelen. Als je in zo’n stoel plaatsneemt, hoor je de muziek en lees je een gedicht.

De Mesdagcollectie toont het Mesdag- en Van Gogh servies dat Peter George ontwierp.