Butterflies and Hurricanes

 
mrt '22 12
mei '22 21
Tentoonstelling
Galerie Door, Mariaheide

‘Vlinders en Orkanen’ is een titel die is ontleend aan een nummer van de Britse band Muse.

'Butterflies and Hurricanes' verwijst, net zoals de prachtige songtekst van Lennaert Nijgh over de 'verdronken vlinder' en 'vleugels van papier' naar zowel schoonheid, als kwetsbaarheid. Tegelijkertijd is ook de tere vlinder het kleurrijke symbool van het wonder van transformatie, van grote verandering.

Galerie Door organiseert vanaf 12 maart t/m 21 mei 2022 de groepstentoonstelling ‘Butterflies and Hurricanes’ met nieuwe kunstwerken van onder andere de Amerikaanse Mielle Harvey, de Hongaarse Ildikó Dánfalvi en het Nederlandse kunstenaarsduo Idiots (Afke Golsteijn, Floris Bakker).

In deze expositie staan teer papier, solide staal, kleine gevleugelde dieren en metersgrote insecten, verstild en vol vuur, centraal.

Op zaterdag 12 maart 2022 tussen 15.00 en 18.00 uur opent ‘Butterflies and Hurricanes’ bij Galerie Door in Mariaheide.

U bent van harte welkom om bij de opening aanwezig te zijn.

De schoonheid van het kleine, het weerloze, versus de niets ontzienende en alles vernietigende kracht van stormen: het werk van o.a. Idiots(Afke Golsteijn, Floris Bakker), Mielle Harveyen Ildikó Dánfalvidient ter bescherming en verweer.

De onderwerpen, insecten & vliegtuigen, het materiaal en het gebaardatvan wegwerpeninhet werk van Idiots(Afke Golsteijn, Floris Bakker) roept direct een veelheid aan vragen en associaties op. Wat te doen met deze kwetsbare vlinders, motten en andere insecten?

Worden we hier uitgedaagd omdeze mensgrote, tot vliegtuig gevouwen, insecten doelgericht weg te werpen? Ook in de vurig gekleurde tekeningen van Mielle Harvey spreekt de weerloze schoonheid boekdelen.

Mielle Harveytekent stervende, of dode, vogels op een feloranje achtergrond.Haar werk is geïnspireerd op 17e -eeuwse stillevens waarin het ‘Memento Mori’ gedenk dat het leven eindig is een onderliggende boodschap was.

Veel traditionele sieraden worden gedragen omdat ze een aandenken zijn, een herinnering en een symbool ter versterking en ondersteuning van een gedachte, een geliefde, geloof. Ildikó Dánfalviniet voor niets opgeleid tot kunstenaar speelt met dit gebruik: de gewoonte om beschermende symbolen te dragen.

Ze maakt grotesterkestalen vlinders die voor je buik hangen en halssieraden zo groot als een harnas, een schild,gemaakt van boomschors. Van kwetsbare schoonheidtotwervelende stormenvlinders die veranderen in orkanentere schoonheid als bescherming;u vindt het in deze tentoonstelling.De kunstenaars Afke Golsteijn en Floris Bakker zijn bij de opening aanwezig voor een meet and greet.

Wij kijken uit naar uw komst!

Openingstijden Galerie Door:

Zaterdag 12maart 2022 van 15.00 -18.00 uur (opening)
Volgens iedere vrijdag en zaterdag van 11.00 -18.00 uur en op afspraak

Idiots (Afke Golsteijn, Floris Bakker), Afke Golsteijn in het atelier | foto: met dank aan de kunstenaars

Galerie DoorGalerie Door toont hedendaagse kunst en sieraden van (inter)nationale kunstenaars en ontwerpers. Experimenteel en conceptueel werk, op het snijvlak van autonome beeldende kunst en toegepaste kunst. Vernieuwende, opwindende en oorspronkelijke kunstwerken die uitblinken in hun vakkundig uitgevoerde verschijningsvormen. Galerie Door biedt een venster naar een andere wereld, is een nieuwe deur die opent...

Galerie Door | Doreen Timmers | 06 42337766 | [email protected] | www.galeriedoor.nl