After Hours Avondopenstelling

 
jul '19 11
jul '19 11
Workshop
Amsterdam Museum
Tijd
18:00 - 22:00

De eerste editie van Amsterdam Museum - After Hours draait om identiteit.  Mensen tonen met hun kleding bewust of onbewust hun identiteit en precies dat legt de tentoonstelling Fashion Statements bloot. In de tentoonstelling toont het Amsterdam Museum 75 historische kostuums en schoenen. Zes hedendaagse modeontwerpers, waaronder Bas Kosters, Patta en Ninamounah reflecteren op de kleding van toen door hun eigen moderne ontwerpen te tonen.

Tijdens After Hours ontdek je  samen met ontwerper Karim Adduchi, modejournalist Aynouk Tan en curator van de tentoonstelling Marian Duff, de special guests van deze avond, hoe mode en identiteit met elkaar verweven zijn. De muziek wordt verzorgd door DJ Rachida, die opwekkende deuntjes in een eclectische combinatie van disco, beats en wereldmuziek draait.

Programma

DINER | Museumcafé Mokum

Van 17:00 tot 20:00 kun je komen eten bij Museumcafé Mokum. Je kunt je diner tegelijk met je ticket bestellen voor 14,50 euro. Bij online reservering krijg je een glas fris, wijn of bier gratis. 

Daghap: Parelhoenfilet, groene groentes, Pommes dauphine, Truffelsaus met een Groene salade
Daghap Vega: Spinazie-ricotta Ravioli, Saliebotersaus, Geraspte parmezaan en een Rucolasalade

LEZING | Aynouk Tan

Aynouk Tan (1982) is mode-journalist, curator en art-director. Ze schreef een column in NRC Handelsblad, waarbij ze zich wekelijks in een andere outfit hulde. Ze werkt als trend-analyticus en strateeg voor verschillende instellingen en vormgevers, is als commissielid verbonden aan het Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie en is gastdocent aan (inter)nationale kunstacademies en universiteiten.

MUSEUM TALKS | Karim Adduchi

Karim Adduchi accentueert in zijn ontwerpen de tegenstellingen tussen kracht en kwetsbaarheid, rijkdom en ondergeschiktheid, onthullen en verbergen. Hij gebruikt daarvoor materiaal dat teruggaat naar zijn roots, waar Berberse vrouwen in het openbaar hun schoonheid verbergen.

MUZIEK | DJ Shug La Sheedah

De gehele avond wordt de muziek verzorgd door DJ Shug La Sheedah, die met opwekkende deuntjes en in een eclectische combinatie van disco, beats en wereldmuziek je avond begeleid. Begin en eindig de avond met een drankje en nieuwe vrienden.

RONDLEIDING | Fashion Statements

Driemaal op de avond kun je aanhaken bij de rondleiding door de curator van de tentoonstelling ‘Fashion Statements’, Marian Duff. In deze tentoonstelling zetten zes toonaangevende hedendaagse ontwerpers hun creaties naast én tegenover onze historische collectie met mode uit de achttiende en negentiende eeuw.

PANELTALK & WORKSHOP | Headwear Statements

De Alumni Community van het Amsterdam Fashion College i.s.m Modemuze presenteert: 'Hoofdversiering als ultieme modeaccessoire' Hoofddeksels fungeren al jaren als echte eyecatchers. Met dit item wordt elke outfit voorzien van de spreekwoordelijke puntjes op de I. De vorm en de manier waarop hoofddeksels worden gedragen, is in de afgelopen eeuwen volop in de verandering geweest. Hoofddeksels zijn ware statements en worden vaak gekozen vanwege het onderscheidende karakter en de manier waarop ze linken naar o.a identiteit, geloof en culturele waarden. Meer weten over hoofddeksels? Praat mee op 11 juli om 19.00 in Modelab - Amsterdam Museum!