Adel & Accessoires: kleine voorwerpen, grote verhalen

 
Campagne Adel & Accessoires Slot Zuylen
mei '18 19
sep '18 16
Tentoonstelling
Slot Zuylen

Klein maar fijn. Van jong en oud, voor man en vrouw. De barones én de knecht. De speciale rondleiding Adel en accessoires. Kleine voorwerpen, grote verhalen (19 mei - 16 september 2018) verkent verfijnde aanvullingen op de kleding tot op de vierkante centimeter. De kleine en vaak kwetsbare voorwerpen worden doorgaans bewaard op planken en in lades in het depot. Een selectie is deze zomer te zien in de kamers van Slot Zuylen, het voormalig woonhuis van een adellijke familie.

Die kleine voorwerpen vertellen boeiende verhalen over het dagelijks leven op het kasteel en de adellijke levensstijl van de voormalige bewoners. Gidsen delen bijzondere details, leuke weetjes en culturele achtergronden, of gaan in op het gebruik van die accessoires door voormalige bewoners en personeel.

Slot Zuylen gaat in de rondleiding van top tot teen, en door de generaties, eeuwen en sekse heen. Van kanten mutsjes voor de adellijke baby's of leren peuterschoentjes tot een wandelstok. Van een hoge hoed (met de initialen van de baron!) tot een met zijde gevoerde parasol uit rond 1900.

Praktische informatie

Tot en met 16 september 2018

Geopend: dinsdag t/m zondag van 11.00u tot 17.00u

Museumkaart geldig

Zie voor meer informatie: http://www.slotzuylen.nl.